Sund Gammeldags Æblekage – Perfekt til weekenden
GOD SOM DESSERT ELLER TIL BRUNCH
Jeg elsker desserter, slik, kage og søde sager og kunne uden problem spise det hele tiden, desværre er jeg ikke bare typen der kan probbe i mig, jeg tager på bare af at spise et stykke kage.
Derfor kan jeg godt lide at forsøge med sundere alternative som denne æblekage. Jeg serverede den for min veninde den anden dag – og det var et stort hit.
Æblegrød:
600 g. æbler
1 vaniliestang
1 dl. vand
/ Skræl æblerne, og skær dem i tern. Flæk vaniliestangen og skrab alle kornene ud i gryden med vand og æbler – smid resten af stangen i og kog æblerne til grød. Der må meget gerne være æble stykker i.
Lad grøden køle af, og tag resterne af vaniliestangen op.
Sprød Crumble:
50 g. smør
40 g. havregryn
40 g. mel
30 g. rørsukker (eller sukrin)
1/2 tsk. kardamomme
25 g. hakket mandler
/ Smelt smørret og rør alle ingredienserne i. Rist blandingen på en pande med middel varme i ca. 10 min. pas på det ikke brænder på. Afkøles inden servering.
Skyr Creme:
300 g. Skyr
1 vaniliestang
evt. en smule flormelis (hvis skyren er for sur)
/ Rør skyren med vanilien og lad den trække ca. 30 min. er den for sur, kan der tilsættes en smule flormelis.
Den er virkelig lækker og hurtig at lave. Kan både bruges som dessert, men bestemt også til brunch!
Man kan evt. skifte crumblen ud med fx en hjemmelavet sprød mysli
// Liselotte
Uhh, det lyder også lækkert .Det må jeg prøve :)/ Liselotte